Оголосили нового лідера на ринку смартфонів: який бренд став найбільш продаваним

Apple знову на першому місці за продажами смартфонів у всьому світі після рекордної перемоги в Китаї

Apple знову стала найбільш продаваним брендом смартфонів на світовому ринку. Про це повідомляє CNN.

Про це свідчать результати двох окремих дослідницьких звітів, які з’явилися незадовго до того, як технологічний гігант має оприлюднити свої прибутки за останній квартал.

У звіті Counterpoint Research, опублікованому в середу, 26 січня, говориться, що Apple досягла своєї "найвищої" частки ринку в Китаї за три місяці до грудня. Це вперше за шість років, коли виробник iPhone вийшов на перше місце в країні.

Частка ринку Apple в Китаї досягла 23% в останньому кварталі 2021 року в порівнянні з 16% за аналогічний період попереднього року. За даними Counterpoint, це зростання відбулося через те, що загальні продажі смартфонів в Китаї впали на 9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Безпрецедентні" показники в Китаї допомогли Apple повернути собі позиції світового лідера ринку, йдеться в окремому звіті, опублікованому минулого тижня Canalys, який не містить власних даних про продажі в Китаї.

Дослідницька фірма каже, що американський гігант обійшов Samsung під час вирішального курортного сезону, причому частка кожної компанії в усьому світі становить 22% і 20% відповідно.

"Apple повертається на лідируючі позиції ринку смартфонів після трьох кварталів, завдяки чудовій продуктивності iPhone 13", – написав у звіті аналітик Canalys Саньям Чаурасія.

У минулому кварталі Apple відчула різке зростання, оскільки, за словами аналітика Counterpoint Research Менгмен Чжана, вона швидко "піднялася на перше місце в Китаї відразу після виходу iPhone 13".

"Крім того, Huawei, основний конкурент Apple на ринку преміум-класу, зіткнувся зі зниженням продажів через тривалі санкції США", – додала вона. Американські обмеження придушили можливість китайського виробника отримувати критичні компоненти для своїх пристроїв.

Конкуренція загострюється, і Samsung готується до запуску великого смартфона наступного місяця.

Як повідомляли раніше "Коментарі", компанія Apple планує створити щось цікаве з "Формулою-1".