Головна Новини HI-tech телефони Чому використання смартфона може погіршити ваш сон: це варто знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому використання смартфона може погіршити ваш сон: це варто знати

Випромінювання смартфонів може серйозно зашкодити вашому здоровому сну

25 листопада 2020, 15:51
Поділіться публікацією:

На сон впливає безліч факторів, але сьогодні ми зосередимо свою увагу на мобільних телефонах. Якщо вірити дослідженням учених, на нашу нервову чисто сильно впливають мобільні ігри і листування на телефоні перед сном.

Чому використання смартфона може погіршити ваш сон: це варто знати

Смартфони шкодять здоровому сну

Одна з головних проблем мобільного телефону — це його яскравість. Це світло не дає мозку виробляти мелатонін, необхідний для засинання. Саме тому люди довго не можуть заснути, якщо надовго залипають в телефоні перед сном. Також, згідно з дослідженням INSV, 49% людей, які тримають ноутбук в режимі очікування або працюють у своїй кімнаті, страждають порушеннями сну.

Якщо таке трапляється рідко, раз-два на місяць, то це не страшно. Але якщо ситуація повторюється постійно, то у вас можуть з'явитися проблеми з концентрацією уваги, яка буде переслідувати вас весь день. На сьогодні багато хто скаржиться, що їм важко заснути. Часто це пояснюється новими технологіями. Найкраще відмовлятися від використання смартфона або будь-якого іншого гаджета за годину до сну.

А якщо ви звикли займатися чим-небудь незадовго до того, як лягти спати, то на зміну смартфону завжди може прийти цікава книга. Читання перед сном принесе набагато більше користі, ніж концентрація уваги на комп'ютерній грі.

Також видання "Коментарі" розповість, вчені розповіли, що зробить смартфони надміцним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини