Головна Новини HI-tech телефони Чому не можна класти телефон під подушку під час сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна класти телефон під подушку під час сну

Випромінювані гаджетом електромагнітні хвилі можуть негативно відбитися на роботі мозку

18 січня 2021, 19:40 comments2505
Поділіться публікацією:

У багатьох людей є така звичка: класти телефон під подушку, щоб він завжди був під рукою. Але глава ІІТ Станіслав Косарєв заявив, що цього робити не потрібно, оскільки це може негативно позначитися на здоров'ї. Про це пише "Лента. Юа".

Чому не можна класти телефон під подушку під час сну

Чому не можна класти телефон під подушку під час сну. Фото: unsplash

За його словами, навіть кілька годин сну з телефоном під подушкою погано позначаться на роботі мозку в майбутньому. З тієї простої причини, що телефон випромінює електромагнітні хвилі.

Крім того, експерт рекомендує не користуватися гаджетом хоча б за годину до сну, тоді його якість буде набагато кращою.

"Якщо телефон не перевести в тихий режим або не вимкнути зв'язок, це негативно відіб'ється на стані нервової системи", — пояснив Станіслав.

Також фахівець додав, що якщо людина постійно залишає ввімкнений телефон на ніч під подушкою, то це може стати причиною появи тривожності і порушень сну. Підтверджує його думку і лікар Петро Соков, додаючи, що постійні повідомлення завадять переходу в фазу глибокого сну.

"Багато хто прагне використовувати свої смартфони для моніторингу сну, але для цієї мети найкращим вибором буде фітнес-браслет або смарт-годинник з відключеними в нічний час повідомленнями", — резюмував лікар.

Як повідомляло видання "Коментарі", чи можна залишати смартфон на ніч біля ліжка. Більшість людей грішить цим: залишає смартфон на тумбочці біля ліжка або засинає, гортаючи стрічку в соціальних мережах. Чи можна так робити, чи краще відмовитися від цієї звички, щоб не нашкодити своєму організму? Старший фахівець з тестування цифрових продуктів Сергій Кузьменко розповів про це докладніше.
Також ми писали, чому не можна залишати зарядку в розетці. Є безліч людей, які так роблять: залишають зарядний пристрій в розетці, навіть коли телефон не заряджається належним. Директор інституту IT університету "Синергія" Станіслав Косарєв поділився, чому краще позбутися цієї звички.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини