Безнадійно застарів: ще один iPhone позбудеться технічної підтримки

Продукція Apple вважається вінтажною, якщо вона не продавалася понад п'ять років, тепер це торкнулося ще одного iPhone

Як повідомляє 9to5Mac, iPhone 5C офіційно став вінтажним продуктом Apple. Компанія оновила список застарілих продуктів, додавши туди смартфон iPhone 5c. Це означає, що його технічна підтримка тепер обмежена.

Як наголошується у звіті, продукція Apple вважається вінтажною, якщо вона не продавалася понад п'ять років. Хоча раніше Apple пропонувала підтримку цих пристроїв тільки у своїх роздрібних точках, клієнти також можуть отримувати підтримку в авторизованих постачальників послуг, поки компоненти залишаються доступними.

Apple припинить випуск і зробить iPhone 5c застарілим у 2022 році, що призведе до остаточного припинення його технічної підтримки. iPhone 5s, який був представлений в один день з iPhone 5c, ще не вважається вінтажним пристроєм, оскільки він залишався доступним в магазинах протягом більш тривалого часу.

Спочатку передбачалося, що iPhone 5c буде додано до списку вінтажних і застарілих ще на початку жовтня. У внутрішній службовій записці йшлося про те, що і iPhone 5c, і модель 15-дюймового MacBook Pro середини 2014 року буде додано до списку вінтажних і застарілих.

Модель 15-дюймового MacBook Pro середини 2014-го як і раніше буде мати право на технічну підтримку в магазинах Apple та в авторизованих постачальників послуг.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple подешевшала на мільярди доларів.