Apple назвала ціни за ремонт своїх нових смартфонів

Ремонт iPhone 12 обійдеться дорожче, ніж попередніх моделей

Apple оголосила, скільки буде коштувати ремонт нового iPhone 12 і iPhone 12 Pro. Вартість ремонту екрану iPhone 12 Pro в розмірі 279 доларів не змінилася в порівнянні з торішнім iPhone 11 Pro, незважаючи на використання нового загартованого скла. Однак вартість ремонту дисплея базового iPhone 12 в розмірі 279 доларів збільшилася на 80 доларів в порівнянні з iPhone 11, а вартість ремонту "інших пошкоджень" збільшилася на 50 доларів до 449 доларів. Ціни на ремонт iPhone 12 Pro Max і 12 mini поки не оголошені. Про це повідомляє The Verge.

Для базового iPhone 12 це істотне підвищення ціни в порівнянні з 199 доларами, які користувачі заплатили б за ремонт екрану iPhone 11, ймовірно, тому, що тепер у нього OLED, а не ЖК-дисплей. Однак для 12 Pro ця ціна в 279 доларів така ж, як і ціна, яку Apple стягує за ремонт екрану iPhone X 2017 року. Ціна ремонту екрану, що покривається страховими планами AppleCare Plus, не змінилася і становить 29 доларів.

Нові дисплеї з загартованою керамікою, використовувані в iPhone 12, які, за словами Apple, "міцніші, ніж скло будь-якого смартфона" і мають в чотири рази більшою стійкістю до падіння, схоже, не викликали підвищення цін для покупців, незважаючи на можливе зниження в розмір прибутку Apple.

Те ж саме і з тим, що Apple бере на себе за усунення "інших пошкоджень", наприклад, викликаних рідиною. Вартість ремонту iPhone 12 Pro становить 549 доларів, що не змінилося в порівнянні з iPhone 11 Pro. Однак зараз iPhone 12 коштує 449 доларів, у порівнянні з 399 доларами на ремонт iPhone 11. Вартість іншого ремонту, що покривається AppleCare Plus, залишається на рівні 99 доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple Watch зможе похвалитися підтримкою YouTube Music.