Apple багато років обманювала всіх користувачів iPhone. Тепер їй загрожує величезний штраф

Дії компанії визнані «агресивними», і тепер вона зобов'язана заплатити 10 млн євро

Італійське Управління з охорони конкуренції та ринку пред'явило штраф корпорації Apple за обман покупців в рекламі смартфонів iPhone різних моделей. На думку Італійського регулятора, компанія ввела своїх покупців в глибоку обману, не пояснивши, як працює система захисту смартфонів від вологи.

Тому італійський регулятор зобов'язав Apple виплатити штраф у розмірі 10 мільйонів євро. Однак, це не єдине "покарання" від італійського відомства для американської компанії. Управління з охорони конкуренції та ринку також доручило Apple оприлюднити фрагмент висновку на офіційному сайті.

Що ж все-таки не так із водонепроникністю iPhone?

Експерти AGCM були обурені конкретно тим, як компанія рекламує дану властивість смартфона. Виходячи з рекламних роликів, iPhone може перебувати у воді на глибині одного-чотирьох метрів до пів години. Однак, в корпорації не вказують, у яких конкретно умовах це працює.

Італійські фахівці запевнили, що справжню водонепроникність iPhone можна спостерігати тільки в очищеній та нерухомій воді, чого можна досягти виключно в лабораторних умовах. В Управлінні зазначили, що в інших умовах вода може знищити будь-яку модель смартфона Apple менш ніж за 30 хвилин.

Однак, брехня про водонепроникність не єдина претензія італійського Управління до компанії. У відомстві обурені тим, що Apple відмовляє клієнтам в гарантійному обслуговуванні смартфонів, в разі якщо його робота буде порушена потраплянням води. Регулятор побачив в цьому повне порушення прав споживача, передбачених законом Італії.

До слова, крайній термін виплати корпорацією штрафу в Управлінні не повідомляють.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Шотландія перша у світі випробує унікальну водневу систему опалення.