В Minecraft з'явилася точна копія Чорнобильської зони

Точну копію Чорнобильської зони засновник Minecraft створював протягом двох років

Протягом останніх двох років творець Minecraft поступово будував карту, що повторює Чорнобильську зону. Проект, котрий назвали "Чорнобильський Всесвіт", нещодавно отримав свіже оновлення, і, хоч, і не завершений, вже містить багато відомих пам'яток радіоактивного району.

Остання версія карти, v0.02, містить північну частину атомної електростанції, підстанцію і локації нового саркофага. На сторінці Planet Minecraft картограф Яніско пояснює, що план полягає в тому, щоб відтворити Чорнобильську зону якнайточніше, використовуючи всі доступні дані. "Я перебираю якомога більше даних, які я отримую в основному з Інтернету, таких як Google Maps та інші корисні речі. Звичайно, не вся інформація може бути отримана з Інтернету, але, на жаль, у мене немає інших засобів для збору даних", - повідомив Яніско.

Інженер в основному використовував два додатки, MCEdit2 і Worldpainting. Яніско опублікував свою адресу електронної пошти для тих, хто може мати більш конкретну інформацію про Чорнобиль, яку він зможе використовувати в подальшому будівництві.

На цьому тижні Minecraft потрапила в Зал слави світових відеоігор. Спільнота розробників ігор продовжує випускати все більше і більше вражаючих проектів, таких як відтворення Хогвартса, яке перетворилося в магічне RPG. Розробник Mojang нещодавно випустив додатковий продукт Minecraft Dungeons, який призначений для молодих гравців.

Як повідомляло видання "Коментарі", гра Minecraft Dungeons отримала перші оцінки критиків.