Sony купує студію Bungie: що зміниться у світі ігор після цієї угоди

Вартість угоди складає 3,6 мільярди доларів

Компанія Sony Interactive Entertainment оголосила, що купує студію Bungie за 3,6 мільярди доларів. Bungie відома за ігровими франшизами Halo та Destiny. Це одні з найвідоміших та найуспішніших у світі франшиз. Про це повідомляє видання "Медуза", передає портал "Коментарі".

"Студія, незважаючи на угоду, залишить за собою незалежність та попереднє керівництво", - заявили у Bungi.

У компаніях заявили, що після угоди Bungie не буде зобов’язана випускати свої ігри лише на PlayStation і надалі зможе самостійно обирати, для яких пристроїв створювати свої ігри. Тому любителів ігор запевняють, що їхні продукти надалі залишатимуться доступними на платформах, де присутні і зараз.

У Bungie сподіваються, що ця угода дасть їм основу, щоб швидше рости за рахунок можливостей Sony та команди Sony Playstation.

Нагадаємо, студія Bungie була заснована у 1991 році. Через 9 років вона увійшла до корпорації Microsoft. У 2007 розробники стали незалежними і вже у 2010 році заключили співпрацю на 10 років з Activision Blizzard. Разом вони створили відомий проект Destiny.

Нині у Sony планують надалі купувати ігрові студії. Адже великим компаніям вигідно поглинати ігрові студії - таким чином розбудовується система, оптимізуються витрати і ростуть прибутки. Ринок ігор щорічно обертає 200 мільярдів доларів. За даними Reuters, за минулий рік ігровий ринок уклав угод та інвестицій на суму у 150 мільярдів доларів.

Читайте також: ВООЗ стурбована величезними обсягами лікарняних відходів: майже 100 тонн масок і мільйони тестових наборів