Заряджається від людського тіла: в Нідерландах створили унікальний гаджет

Нідерландські вчені вдосконалили портативний пристрій Game Boy 1989 року

Дослідники з Північно-Західного університету в партнерстві з Делфтським технологічним університетом в Нідерландах (TU Delft) розсунули межі портативного дизайну і створили перший існуючий Game Boy без батарей на основі оригінальної версії 1989 року. Про це повідомляє офіційний сайт Північно-Західного університету.

"Це перший інтерактивний пристрій без батареї, який отримує енергію від дій користувача. Коли ви натискаєте кнопку, пристрій перетворює цю енергію в те, що підтримує ваші ігри", - розповів Джозія Хестер з Північно-Західного університету, доцент кафедри електрики, інформатики та комп'ютерної інженерії.

Створений Game Boy є "енергозалежною ігровою платформою" або ENGAGE, яка схожа на оригінальний Game Boy 1989 року, але оснащена набором сонячних панелей, прикріплених до передньої частини корпусу. Щоб відтворити відчуття оригінального Game Boy, Хестеру і його команді довелося знайти спосіб збирати і переробляти енергію для включення системи гаджета.

В кінцевому підсумку все апаратне і програмне забезпечення системи було спроектовано з нуля так, щоб бути енергоефективними. Також були додані нові функції, які допомагають боротися з перебоями в подачі електроенергії. Для дослідницької групи це ще один крок до створення енергоефективної технології без необхідності використання дорогих батарей.

Як повідомляло видання "Коментарі", тайванська компанія представила гаджети для екстремальних умов.