Південнокорейська компанія запатентувала окуляри для навігації

Окуляри доповненої реальності Samsung будуть призначені для автомобілістів

Доповнена реальність (AR) досі для багатьох залишається чимось на грані фантастики. Те, що існує в даний час, в основному зачіпає обслуговуючу і промислову сфери. Але патент Samsung описує дуже буденне, повсякденне використання AR, яке може бути корисним кожному - навігацію.

Інтернет-ресурс CNET повідомляє, що корейський технологічний гігант подав патент у своїй країні. В основному він описує пару окулярів AR, які працюють так само, як навігатори в деяких автомобілях. Але замість того, щоб бути розташованими на вітровому склі, вони знаходяться на обличчі користувача. Також є камера, яка буде працювати спільно з окулярами AR.

Цей гаджет покликаний стати альтернативою традиційним засобам навігації: користувач зможе в режимі реального часу бачити інструкції та додаткову інформацію з прив'язкою до місцевості.

Звичайно, як і у випадку з усіма патентами, немає ніякої гарантії того, що Samsung втілить ці свої наміри в життя. А для окулярів AR цей сценарій використання все ще не дуже поширений, навіть якщо врахувати, що звучить це дуже практично.

Як повідомляло видання "Коментарі", керівник Samsung опинився під загрозою арешту.