Американська компанія представила оновлену серію ноутбуків

Ноутбуки отримали оновлення пам'яті, а також будуть підтримувати Thunderbolt 4 і інтегровану графіку Intel Xe

Американська корпорація Dell анонсувала оновлення для своїх ноутбуків XPS 13 і XPS 13 2-in-1. Обидва працюють на процесорах Intel Tiger Lake 11-го покоління і будуть доступні в США і Канаді 1 жовтня (і в інших країнах в найближчі тижні). XPS 13 починається з 999 доларів; ціна 2-в-1 стартує з 1249 доларів. Новий XPS був вперше представлений на сцені під час презентації Intel Tiger Lake на початку цього місяця. Про це повідомляє видання The Verge.

Оновлення в основному виглядають як нерівності специфікацій. Крім нових процесорів, обидві моделі отримали оновлення пам'яті: тепер вони працюють з LPDDR4x на частоті 4267 МГц, а не 3733 МГц. Як і багато інших флагманів Tiger Lake, вони також будуть підтримувати Thunderbolt 4 і інтегровану графіку Intel Xe.

Модель 2-в-1 також зазнала змін, аналогічні редизайну XPS початку 2020 року. Швидше за все, користувачі помітять нове співвідношення екрану до корпусу. Dell заявляє, що трансформований дисплей на 7 відсотків більший, ніж у попередніх поколінь. Можна звернути увагу, що лицьові панелі, особливо зверху і знизу, стали меншими.

Dell також анонсувала "версію для розробників" XPS 13. Цей пристрій на базі Linux і перший ноутбук з напередвстановленою Ubuntu 20.04 LTS. Dell також пропонує завантаження Ubuntu 20.04 LTS всім, хто володіє XPS 13 і хоче замінити свою систему, незалежно від того, чи є у них версія для розробників.

Нові системи XPS 13 доступні у двох колірних варіантах: "платиново-сріблястий з салоном з чорного вуглецевого волокна" або "морозний з салоном з арктичного білого тканого скла". Портфель є частиною програми Intel Evo. Dell заявляє, що вся лінійка XPS 2020 буде поставлятися в упаковці з екологічно чистих матеріалів, включаючи перероблений пластик, призначений для морських перевезень.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple буде випускати ноутбуки з власним процесором.