Важке рішення: Uber переглядає політику по безпілотним автомобілям

Uber змінює стратегію в розробці безпілотних автомобілів, але не відмовляється від них

Uber продає свою дочірню компанію по виробництву безпілотних автомобілів стартапу Aurora Technologies, відмовляючись від підрозділу, який засновник Uber одного разу назвав критично важливим для майбутнього компанії.

Aurora, заснована у 2017 році, заявила, що угода допоможе їй "прискорити" її місію по перетворенню безпілотних автомобілів в реальність. Uber інвестує 400 млн доларів в компанію, підтримувану Amazon, і надасть їй 26% акцій. Її виконавчий директор Дара Хосровшахі також увійде до ради директорів Aurora після закриття угоди.

Попри продаж дочірньої компанії з виробництва безпілотних автомобілів, відомої як Advanced Technologies Group, Uber заявила, що як і раніше зацікавлена в цьому секторі та планує співпрацювати з Aurora, коли справа доходить до запуску безпілотних автомобілів в її мережі.

Розробка технології автомобілів без водія була ключовим пріоритетом, коли засновник і колишній генеральний директор Uber Тревіс Каланік очолював фірму, оскільки він бачив в ній спосіб скоротити витрати. Але програма зазнала невдачі після того, як одна з її машин потрапила в смертельну аварію в Арізоні, хоча офіційні особи звинуватили в аварії людський фактор і відмовилися порушити кримінальну справу проти компанії.

За даними Reuters, угода з Aurora оцінює вартість Uber Advanced Technologies Group приблизно в 4 млрд доларів у порівнянні з 7,5 млрд доларів, в які вона оцінювалася минулого року. Очікується, що угода буде укладена в перші три місяці 2021 року сказав Uber.

Як повідомляло видання "Коментарі", колишній керівник служби безпеки Uber намагався приховати хакерську атаку.