Головна Новини HI-tech авто.технології В Австралії представили літаючу "швидку допомогу"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії представили літаючу "швидку допомогу"

Літак Vertiia буде використовуватися як санітарна авіація і зможе подолати 800 км за один політ

25 листопада 2020, 11:25
Поділіться публікацією:

Австралійська компанія представила новий електричний літак вертикального зльоту і посадки, який вже знаходиться на стадії передпольотного прототипу. Літак Vertiia компанії AMSL Aero може літати на водні на відстань до 800 км, і спочатку він буде використовуватися як санітарна авіація.

В Австралії представили літаючу "швидку допомогу"

ФОТО: The Driven

Vertiia була розроблена спільно Сіднейським університетом і фахівцями з автономії та сенсорів Mission Systems. Це перехідний мультикоптер з вісьмома великими опорами, встановленими на двох широких опорах з вуглецевого волокна, що йдуть від верхньої частини хвостового відсіку і нижньої передньої частини тонкої кабіни в формі гондоли. Ці гвинти можуть нахилятися від вертикального напрямку вгору для зльоту, зависання і посадки до повністю горизонтального в крейсерському польоті. Наявність восьми таких гвинтів забезпечує гідний рівень резервування на випадок, якщо щось вийде з ладу.

Маленькі крила прикріплені до задньої сторони опор, нахиляються в унісон з опорами, тому вони не блокують повітряний потік. І як тільки певна швидкість буде досягнута, така конфігурація крила коробчатого типу забезпечить ефективний політ на крилах. AMSL заявляє, що літак розрахований на крейсерську швидкість близько 300 км/ч. Він буде пілотуватися при дебюті, але матиме вбудовані автономні можливості, готові до роботи, коли такі речі стануть законними.

Компанія голосно заявляє, що це буде "найефективніший eVTOL у світі", можливо, через його невелику, тонку, тандемну дво- або тримісну кабіну і легку конструкцію з вуглецевого волокна.

Як повідомляло видання "Коментарі", літаючий автомобіль вперше з'явиться на великій дорозі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини