Головна Новини HI-tech інтернет В Україні можуть заборонити TikTok: названо причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити TikTok: названо причини

В соцмережі не контролюють небезпечний для дітей контент

19 лютого 2021, 13:12 comments7674
Поділіться публікацією:

Роботу популярної в усьому світі соціальну мережу TikTok можуть обмежити на території України. Про таку заяву уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби повідомило видання "УНН".

В Україні можуть заборонити TikTok: названо причини

В Україні можуть заборонити TikTok через вплив на дітей. Фото із відкритих джерел

Як пояснює Кулеба, адміністрація соцмережі жодним чином не контролює публікацію контенту, що може вплинути на дітей. Особливу увагу на TikTok урядовці звернули після кількох нещасних випадків, що днями сталися в Україні. Нагадаємо, в Боярці, наприклад, двоє неповнолітніх дівчат, надихнувшись пропозицією одного із блогерів соцмережі, вирішили виконати рекомендації і випили значну кількість запропонованих ліків. Доза дротаверину стала смертельною для однієї із семикласниць, інша у тяжкому стані була госпіталізована до лікарні.

Коментуючи ситуацію, Микола Кулеба повідомив, що на роздуми щодо ймовірного блокування TikTok на території України його підштовхнула реакція батьків та вчителів. За словами посадовця, очільниця однієї зі шкіл Київської області повідомила, що має документ із понад 10 тис. підписами схвильованих батьків, які вимагають заборонити дію соціальної мережі в державі.

На думку Кулеби, у подібній практиці не буде нічого дивного, адже такі заходи вживаються по всьому світу. Зокрема, робота TikTok обмежувалася, як мінімум в Італії (після того, як у країні померла 13-річна дівчинка, намагаючись повторити популярний челендж, пов’язаний із удушенням) та Сполучених Штатах.

"Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер — власник TikTok має так само як у Facebook чи Youtube, контролювати контент, і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту", — пояснив Кулеба.

На жаль, до подібних заходів адміністрація соцмережі вдаватися не збирається. Рішення ж про заборону TikTok у державі мають приймати народні депутати. Утім, за наявності потрібного проекту закону, гадає Микола Кулеба, його цілком можуть підтримати у Верховній Раді. Сам же дитячий омбудсмен, на жаль, зробити такий крок не може — його повноваження для подібних дій обмежені.

Нагадаємо, після появи смертельно небезпечного TikTok-флешмобу "Випий 40 таблеток і подивися, що буде" кореспонденти "Коментарів" звернулися до психологів за порадами. Які саме рекомендації для батьків надали спеціалісти, можна детально дізнатися у нашому матеріалі.

Крім того, раніше на порталі повідомлялося, що TikTok також можуть заборонити і на території Російської Федерації. Щоправда, тут подібне рішення збираються прийняти через політичні погляди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володя

12 березня 2021, 22:59

Причина ебланская но наконец-то заблокируют эту хуйню

Вікторія

26 лютого 2021, 13:14

Ненормальні якісь. Через вину батьків які не слідкують за своїми «чадами» тепер може треба заблокувати весь Інтернет? Немає розуму то і поза Тіктоком знайде собі проблем на голову.

Анна

25 лютого 2021, 08:33

Зачем Тик ток блокировать? Просто нужно его контролировать и все

Семенович12

22 лютого 2021, 16:36

Telegram-канал


Новини