TikTok звинуватили в упередженому ставленні до учасників протестів

Користувачі TikTok почали протестувати проти цензурної політики популярного сервісу

Платформа для створення коротких відео TikTok принесла вибачення після того, як деякі користувачі заявили, що пости, що містять хештеги Black Lives Matter і George Floyd, були піддані цензурі з боку програми.

Додаток було звинувачено в обмеженні постів чорних користувачів, які стверджували, що TikTok придушував хештеги Black Lives Matter і George Floyd. Додаток приніс свої вибачення.

"Ми визнаємо свою помилку і приносимо вибачення нашим користувачам і спільноті чорних, які відчували себе без підтримки або пригніченими. Ми ніколи не хочемо, щоб хтось так себе почував. Ми щиро вітаємо голоси спільноти чорношкірих", - заявила у своєму блозі Ванесса Паппас, генеральний директор TikTok в США.

Компанія звинуватила в цій ситуації "технічний збій" в постах з хештегами Black Lives Matter і George Floyd. На проблему звернули увагу, коли деякі користувачі стверджували, що повідомлення з цими хештегами отримали нульові перегляди. Користувачі також змінили свої аватарки на піднятий чорний кулак і закликали користувачів відписатися від інших людей, які не приєдналися до протесту з приводу "несправедливої цензури TikTok проти чорних".

Як повідомляло видання "Коментарі", клон TikTok вклав 2 млрд доларів і став самим скачуваним додатком в США.