Головна Новини HI-tech інтернет Соціальна мережа Facebook заблокувала акаунти відомої теорії змови
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальна мережа Facebook заблокувала акаунти відомої теорії змови

Facebook видалив безліч груп і облікових записів, пов'язаних з QAnon

7 жовтня 2020, 10:41
Поділіться публікацією:

Компанія Facebook заблокувала на своїх платформах всі акаунти, пов'язані з рухом теорії змови QAnon. Про це повідомляє BBC.

Соціальна мережа Facebook заблокувала акаунти відомої теорії змови

Facebook блокує аккаунти QAnon

Цей крок є частиною реалізації раніше прийнятого Facebook рішення про видалення або обмеження доступу до груп і облікових записів QAnon. У заяві, опублікованій у вівторок, Facebook повідомив, що його співробітники почали видаляти контент, групи і сторінки, але "ця робота займе час і буде тривати найближчі дні та тижні".

"Відсьогодні ми видалимо сторінки, групи та облікові записи даного руху на Facebook. Наша команда по роботі з небезпечними організаціями буде продовжувати забезпечувати дотримання цієї політики й активно виявляти контент для видалення, замість того, щоб покладатися на звіти користувачів", — йдеться в заяві компанії.

Facebook заявив, що оновлює заходи, реалізовані в серпні, які спрямовані на "підрив здатності QAnon" організовувати свої мережі і працювати в них.

QAnon — це теорія змови, згідно з якою президент Трамп веде війну проти сил зла, які поклоняються сатані. Судячи з соцмереж, сотні тисяч людей вірять, принаймні, деяким з теорій, які озвучує QAnon. Найвідоміша з них — теорія про "піццагейт", яка стверджує, що політики Демократичної партії керують мережею торговців дітьми через піцерії у Вашингтоні.

Як повідомляло видання "Коментарі", найпопулярніша гра на Facebook припиняє своє існування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини