Головна Новини HI-tech інтернет Регулятори підозрюють популярну соціальну мережу в злочинах проти дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Регулятори підозрюють популярну соціальну мережу в злочинах проти дітей

Instagram може зіткнутися з великим штрафом через порушення прав дітей

19 жовтня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Комісар Ірландії щодо захисту даних (DPC) веде розслідування проти Instagram з приводу обробки особистих даних дітей на платформі. Про це повідомляє BBC.

Регулятори підозрюють популярну соціальну мережу в злочинах проти дітей

Instagram загрожує великий штраф

Власник додатка соціальної мережі Facebook може зіткнутися з великим штрафом, якщо Instagram порушить закони про конфіденційність. Розслідування засновані на скаргах на те, що Instagram зробив контактну інформацію в корпоративних акаунтах загальнодоступною для всіх, хто має доступ до додатка.

Європейські штаб-квартири ряду американських технологічних гігантів знаходяться в Ірландії, а DPC є провідним регулятором Європейського Союзу відповідно до Загального регламенту ЄС щодо захисту даних (GDPR), який набрав чинності у 2018 році. DPC відповідає за захист права людей на конфіденційність в Інтернеті та має право накладати великі штрафи.

Регуляційний орган Ірландії вивчає, чи є у Facebook правова основа для обробки персональних даних дітей і чи застосовує він адекватні заходи захисту та обмеження по відношенню до дітей в Instagram. Окремо він також перевіряє, чи дотримується Facebook вимоги GDPR щодо профілю і налаштувань облікового запису Instagram. Регулятор з'ясовує, чи адекватно Facebook захищає права та особисті дані дітей, як вразливих осіб.

Як повідомляло видання "Коментарі", в роботі Instagram по всьому світу відбувся масовий збій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини