Президент Туркменістану закликав створити національний мессенджер

З допомогою національного месенджера уряд має намір поширювати "достовірну інформацію" про успіхи країни

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов упевнений в необхідності створення "сучасної національної системи обміну інтернет-повідомленнями для поширення серед населення достовірної інформації". Про цю заяву глави держави повідомив Офіційний портал Туркменістану.

Крім того Бердимухамедов віддав розпорядження туркменським ЗМІ завести сторінки в популярних соціальних мережах "для донесення до світової спільноти успіхів, які досягаються у всіх секторах національної економіки".

До числа таких успіхів Бердимухамедов відніс заснування великих промислових комплексів, "масштабні проекти міжнародного значення в галузі транспорту і ПЕК". Ці та інші успіхи президент хоче донести до світової спільноти за допомогою Інтернету. Саме тому, на його думку, потрібно використовувати "національні сайти і користуватися сучасними технологіями".

Слід зазначити, що в "Індексі свободи преси", який організація "Репортери без кордонів" публікує кожен рік, Туркменістан зайняв передостаннє місце. Гірша ситуація з засобами масової інформації тільки в Північній Кореї. Крім того, Туркменістан замикає трійку лідерів у списку країн з найжорсткішою цензурою.

Як повідомляло видання "Коментарі", працівники Google протестують проти співпраці з поліцією.