Головна Новини HI-tech інтернет Небезпечні для всього світу: чим загрожує залежність від соціальних мереж
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечні для всього світу: чим загрожує залежність від соціальних мереж

Людство вже протягом тривалого часу добровільно віддається в полон технологій

28 вересня 2020, 14:28
Поділіться публікацією:

Стрімкий розвиток технологій приносить людству не тільки багато плюсів, але й мінусів. Тому що соціальні мережі змінюють спосіб мислення та віднімають чималу частину нашого часу, передає видання The Guardian.

Небезпечні для всього світу: чим загрожує залежність від соціальних мереж

Чим загрожує залежність від соціальних мереж. Фото: zn.ua

Виявляється, що використання соціальних мереж протягом тривалого часу позбавляє людину здатності мислити креативно. А в майбутньому це може відбитися на якості життя набагато серйозніше — світ перетвориться на справжню "антиутопію".

Сучасні медіа-платформи працюють на основі бізнес-моделі, яка запрограмована на те, щоб використовувати людський досвід для своїх цілей.

Проведені опитування показали, що люди у віці від 18 до 29 років майже завжди знаходяться в режимі "онлайн". А така звичка підвищує тривожність і депресію, особливо серед молоді.

Наприклад, Facebook пропонує своїм користувачам такий контент, щоб їх зацікавити, змусивши якомога більше часу провести в інтернеті. А придумані складні алгоритми "тиснуть" на емоційну вразливість людей, використовуючи її у своїх цілях. Спрогнозувати емоції та поведінку людей — тепер це одна з найлегших завдань. А це, своєю чергою, використовують рекламодавці, щоб отримати прибуток в майбутньому.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Фейсбук створив нову соцмережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини