12-річна дівчинка зібралася судитися з TikTok

12-річна дівчинка впевнена, що соціальна мережа незаконно використовує особисті дані дітей

12-річна дівчинка має намір подати в суд на додаток для обміну відео TikTok, стверджуючи, що компанія незаконно використовує особисті дані дітей. Суд постановив, що дівчинка може залишитися анонімною, якщо справа буде продовжена.

Акція проходить за підтримки комісара у справах дітей Англії Енн Лонгфілд. Вона вважає, що TikTok порушив закони Великої Британії та ЄС про захист даних. TikTok заявив, що у нього є "жорстка політика" для захисту дітей і не дозволяє приєднуватися до соціальної мережі дітям віком до 13 років.

Лонгфілд сподівається, що цей випадок призведе до посилення захисних заходів для дітей молодше 16 років, які використовують TikTok в Англії й, можливо, за її межами. Вона вважає, що додаток збирає та обробляє дані про дітей, щоб задіюючи алгоритм відеореклами, привернути увагу користувачів і збільшити дохід від реклами.

Комісар повідомила Високому суду в Лондоні - через відеозв'язок - що вона сподівається, що в кінцевому підсумку регулюючий орган видасть наказ, змусивши TikTok видалити дані дитини, що створить прецедент. Але в центрі уваги попереднього слухання залишається питання, чи може 12-річна дівчинка подати заяву анонімно.

Суддя Варба вирішив, що дівчинка ризикує зазнати кібер-знущань з боку інших дітей і користувачів TikTok, якщо її особистість буде розкрита. Він сказав, що вона може зіткнутися з "ворожою реакцією з боку впливових осіб в соціальних мережах, які можуть відчути, що їх статус або доходи знаходяться під загрозою".

Як повідомляло видання "Коментарі", TikTok обзаведеться власним сервісом електронних платежів.