Головна Новини HI-tech інтернет Італія веде розслідування проти TikTok: громадськість шокована смертю дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія веде розслідування проти TikTok: громадськість шокована смертю дитини

Італійський регулятор вказав на ненадійність політики TikTok щодо захисту дітей

23 січня 2021, 08:17 comments3305
Поділіться публікацією:

Служба контролю захисту даних Італії наказала TikTok заблокувати доступ для користувачів, вік яких не може бути підтверджений. Заборона була введена всього через кілька днів після смерті дівчинки в Палермо, яка брала участь в онлайн-"челленджах", що набули широкого поширення на платформі.

Італія веде розслідування проти TikTok: громадськість шокована смертю дитини

Італія ініціювала розслідування проти TikTok

"Італійський орган із захисту даних (GPDP) наказав Tik Tok негайно заблокувати використання призначених для користувача даних, для яких вік користувача не був точно встановлений. Влада вирішила терміново втрутитися після жахливого випадку з 10-річною дівчинкою з Палермо", — йдеться в заяві.

Прокуратура Палермо вказала, що вона почала розслідування відносно TikTok за звинуваченням в "підбурюванні до самогубства" після смерті 10-річного підлітка від задухи, що викликало бурхливу реакцію по всій Італії.

Додатку TikTok, яке належить китайцям, заборонено обробляти призначені для користувача дані, які "не відповідають вимогам, що стосуються вікового обмеження". Тимчасова заборона триватиме до 15 лютого, оскільки влада продовжує оцінювати правила конфіденційності даних. GPDP також заявила, що вони поінформували ірландські органи із захисту даних, "враховуючи, що недавно TikTok оголосив, що він заснував своє головне представництво в Ірландії".

У грудні Tiktok вже звинувачувався в порушенні конфіденційності даних з боку GPDP через "відсутність уваги до захисту неповнолітніх". Соціальну мережу також звинувачували в ненадійній політиці, яка давала можливість користувачам молодше 13 років обходити правила вікового обмеження.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Росії хочуть заборонити TikTok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини