Інтернет-послуги будуть надавати за допомогою повітряних куль

Повітряні кулі зв'язуються одна з одною, утворюючи мережу передавачів у небі

У віддаленому районі Рифтової долини Кенії був запущений перший у світі комерційний високошвидкісний інтернет-сервіс, що використовує повітряні кулі для підключення людей до мережі. Про це повідомляє інформаційний портал France24.

Керований за допомогою технології Loon, проекта материнської компанії Google Alphabet, цей сервіс спрямований на те, щоб надати доступний 4G-інтернет людям у сільській місцевості країни.

Повітряні кулі з'єднуються з наземними інтернет-станціями, а потім зв'язуються одна з одною, утворюючи мережу передавачів у небі. На початку вони охоплюватимуть область в 50 000 кв. км, забезпечуючи доступ до Інтернету 35 000 клієнтів.


Технологія Loon знаходилася в розробці деякий час і вперше була представлена в 2013 році, але досі вона не використовувалася в комерційних цілях. Заповнені гелієм повітряні кулі несуть сонячну батарею і плавають у верхніх шарах атмосфери, високо над літаками. Вони запускаються з баз в Каліфорнії і Пуерто-Ріко, а потім доставляються віддалено до місця призначення.

У загальній складності 35 повітряних куль буде використано для кенійської мережі, яка працює в партнерстві з Telkom Kenya.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні хочуть заборонити вишки 5G.