Головна Новини HI-tech інтернет Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму

На обурення користувачів адміністрація соцмережі не реагує

11 лютого 2021, 14:21
Поділіться публікацією:

11 лютого стало відомо, що соціальна мережа Twitter підтвердила офіційність сторінки Міністерства внутрішніх справ РФ на території Криму. Також синю "пташечку" верифікації отримав і акаунт МВС у Севастополі. Про інцидент інформує УНІАН.

Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму

Українські користувачі звинувачують Twitter у підтримці тероризму. Фото із відкритих джерел

Такі факти свідчать про те, що адміністрація Twitter підтримує агресивну політику Росії та, зокрема, окупацію територій інших незалежних країн її військовими формуваннями.

Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 2
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 3

Слід зазначити, що це вже не перший міжнародний "прокол" соцмережі. Кілька днів тому українська спільнота була схвильована верифікацією офіційної сторінки Міністерства закордонних справ РФ, що також розташований в окупованому Криму. Та навіть попри значну активність укрсегменту в Мережі, який вивів у тренди Twitter хештеги #TwitterSupportsTerrorism (Twitter підтримує тероризм) і #CrimeaIsUkraine (Крим — це Україна), адміністрація компанії жодним чином не відреагувала на ситуацію.

Нині ж українці обурені ще більше, адже ігноруються як повідомлення пересічних громадян, так і заяви представників влади. Інформаційна кампанія проти адміністрації соцмережі продовжується. У своїх твітах користувачі позначають офіційні акаунти компанії та власне групи модераторів, які займаються верифікацією акаунтів.

Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 4
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 5
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 6
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 7
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 8
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 9
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 10
Чий Крим: Twitter двічі верифікував російське МВС у Криму - фото 11

Слід зазначити, що напередодні своє невдоволення визнанням офіційними акаунтів прокремлівських держорганів у Криму висловили в українському посольстві в США та заступник міністра закордонних справ України.

Також ЗМІ публікували інформацію, що підтверджує офіційне звернення до соціальної мережі Twitter представників Міністерства інформаційної політики. Перший заступник міністра Еміне Джепарова на особистій Twitter-сторінці зазначила, що міжнародна спільнота визнала Крим українським, тож будь-яка верифікація представництв країни-агресора на окупованій території викликає обурення. Також Джепарова підкреслила, що перед публікацією допису в Мінінфополітики здійснили два телефонні дзвінки до компанії, аби з’ясувати ситуацію.

Між іншим, у 2021 році Україна вже не вперше намагається розібратися із "саботажем" з боку соціальних мереж. Як раніше повідомляли "Коментарі", відомий фотохостинг Pinterest не так давно заблокував пошук у системі за словами Ukraine та Ukrainian. Втім, конфлікт вдалося залагодити за кілька днів — нині контент із цими хештегами знову доступний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини