Головна Новини HI-tech VR Перед пандемією усі рівні: саміт лідерів G20 пройде в форматі відеоконференції
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед пандемією усі рівні: саміт лідерів G20 пройде в форматі відеоконференції

Лідери G20 обговорять як боротьбу з Covid-19, так і соціально-економічні наслідки пандемії

21 листопада 2020, 12:51
Поділіться публікацією:

Цими вихідними під егідою головування Саудівської Аравії в G20 в 2020 році відбудеться віртуальний саміт лідерів, який замінить фізичну зустріч, спочатку заплановану на проведення в Ер-Ріяді. ЄС представляють Шарль Мішель, президент Європейської ради, і Урсула фон дер Лайєн, президент Європейської комісії.

Перед пандемією усі рівні: саміт лідерів G20 пройде в форматі відеоконференції

ФОТО: Republic World

На спільній прес-конференції перед самітом президент Мішель виклав питання, які лідери G20 обговорюватимуть в ці вихідні. Саміт G20 буде присвячений тому, як буде виглядати світ після COVID. Лідери країн обговорять, як зробити це майбутнє більш стійким і інклюзивним.

"Міжнародний договір про пандемію може допомогти запобігти майбутнім пандеміям і допомогти нам реагувати більш швидко і скоординовано", — сказав президент Європейської ради.

Мішель підкреслив, що такий договір повинен бути узгоджений з усіма країнами, організаціями та агенціями ООН, зокрема з ВООЗ.

Саміт відбувся після раніше проведеної 26 березня позачергової відеоконференцією лідерів G20 для координації дій по боротьбі з пандемією COVID-19. Це дасть лідерам G20 можливість підвести підсумки колективних заходів у відповідь і продовжити обговорення як міжнародного співробітництва в боротьбі з вірусом, так і соціально-економічних наслідків пандемії.

Нагадаємо, що членами G20 є Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Китай, Франція, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Японія, Мексика, Республіка Корея, Росія, Саудівська Аравія, Південна Африка, Туреччина, Велика Британія, США і Європейський Союз. Іспанія — постійний гість.

Як повідомляло видання "Коментарі", посол Південної Кореї пояснив, що має зробити Україна для вступу в G20.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини