Головна Новини HI-tech VR Google закриє власний освітній VR-додаток
commentss НОВИНИ Всі новини

Google закриє власний освітній VR-додаток

Google перенесе тури віртуальної реальності Expeditions в додаток Arts & Culture

14 листопада 2020, 15:50
Поділіться публікацією:

Google припиняє підтримку свого застосування віртуальної реальності Expeditions. Додаток, який пропонував освітні VR-тури, буде видалений з магазинів додатків iOS і Android 30 червня 2021 року. "Більша частина" його турів буде перенесена в окремий додаток Google Arts & Culture, що дозволить користувачам переглядати їх через Інтернет або мобільний пристрій.

Google закриє власний освітній VR-додаток

Google відмовиться від Expeditions

Google опублікував цю новину в своєму блозі. Також було прийняте рішення зробити тури Expeditions більш доступними для студентів під час пандемії коронавіруса.

"Ми чули і розуміємо, що імерсивний досвід з гарнітурами віртуальної реальності не завжди доступний для всіх учнів. Оскільки Arts & Culture буде пропонувати багато турів Expeditions, ми більше не будемо підтримувати додаток Expeditions", — пише Дженніфер Холланд, директор Google з управління освітніми програмами.

Google запустив Expeditions для свого оглядача Cardboard VR в 2015 році. У класах можна було отримати коробки з гарнітурами Cardboard для "віртуальних екскурсій". Тури додатку включали в себе 360-градусні панорами музеїв, фестивалів і чудес світу. Але з тих пір Google відмовився від VR. У минулому році компанія припинила випуск своєї платформи Daydream VR і зробила Cardboard громадським проектом з відкритим вихідним кодом.

Google також припиняє підтримку функції Tour Creator, яка дозволяє людям створювати свої власні тури в Expeditions. Творець турів більше не буде доступний після 30 червня наступного року, але Google дозволить користувачам експортувати ресурси з існуючих турів в найближчі місяці.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Туреччині Google оштрафували на 26 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини