Головна Новини HI-tech технології YouTube видаляє мільйони відео без будь-яких підстав
commentss НОВИНИ Всі новини

YouTube видаляє мільйони відео без будь-яких підстав

Число скарг з боку користувачів через видалені відео виросло майже у два рази

27 серпня 2020, 10:32 comments1041
Поділіться публікацією:

YouTube видалив більше відео, ніж будь-коли за період карантину. У другому кварталі року було видалено понад 11 мільйонів відео, в порівнянні з шістьма мільйонами на початку року. Про це повідомляє BBC з посиланням на своє джерело всередині компанії.

YouTube видаляє мільйони відео без будь-яких підстав

YouTube заявив, що він зробив вибір на користь "надмірного примусу" у своїх автоматичних системах, коли під час блокування у нього не вистачало персоналу. Це призвело до того, що багато відео було видалено помилково.

Зазвичай "шкідливий контент" розсилається рецензентам, але через Covid-19 рецензентів працювало менше. "Один з варіантів полягав в тому, щоб обмежити нашу роботу тільки тим, що можна було б обробити з нашими обмеженими можливостями перевірки", — йдеться в повідомленні компанії.

Інший варіант полягав у тому, щоб "розгорнути ширшу мережу, щоб більша частина контенту, який потенційно може завдати шкоди суспільству, був швидко видалений". Саме цим шляхом і пішла компанія. Зворотною стороною такого рішення було те, що деякі відео, які не порушують правила, були помилково видалені системою.

YouTube повідомив, що кількість звернень з боку творців відео різко зросла — з 165 941 до 325 439. Результат не був несподіваним — YouTube заявив в березні, що автори "можуть побачити збільшення кількості видалених відео". Зазвичай відеохостинг відновлює тільки близько 25% відео, які були автоматично видалені, після перевірки людиною. За його повідомленнями, тепер це число збільшилося до 50% відео, які відновлюються за апеляцією.

Як повідомляло видання "Коментарі", YouTube більше не буде надсилати повідомлення про нові відео на електронку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини