Головна Новини HI-tech технології ВВС США провели успішне випробування лазерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

ВВС США провели успішне випробування лазерної зброї

Лазерна зброя CLWS є частиною армійської програми мобільного експедиційного лазера високої енергії

15 вересня 2020, 01:15 comments1110
Поділіться публікацією:

Гіперзвукові кулі і роботи-собаки США — не єдині інноваційні технології, які використовувалися під час недавніх навчань ВПС США. Компанія Boeing оголосила, що її система компактної лазерної системи озброєння (CLWS) успішно захистила конвой сил безпеки від безпілотних повітряних систем при установці на наземному транспортному засобі. Про це повідомляє видання Task & Purpose.

ВВС США провели успішне випробування лазерної зброї

Система була встановлена ​​на службовій машині морської піхоти, яку виробляє компанія Polaris, яка інтегрувала CLWS в якості першого наземного лазера, схваленого Пентагоном для використання військовослужбовцями США ще в 2019 році.

Під час демонстрації система CLWS не тільки протидіяла дронам за допомогою відносно малопотужного лазерного променя, але також передавала живе відео і показання про загрози, а також про різні елементи конвою операторам бази ВПС Ендрюс в Меріленді.

Демонстрація проходила в рамках випробування вдосконаленої системи управління бойовими діями нового покоління ВПС США, "сучасної системи, призначеної для забезпечення командуючим бойовими силами можливості керувати активами Міністерства оборони в режимі реального часу".

Військово-повітряні сили придивлялися до CLWS, принаймні, з тих пір, як в кінці минулого року протестували цю систему під час армійського комплексного експерименту з маневрування і вогню (MFIX) в Форт-Сілла в Оклахомі. CLWS вже є частиною армійської програми мобільного експедиційного лазера високої енергії (MEHEL), яка з моменту першого випробування системи в 2016 році використовувала лазерну зброю на транспортних засобах піхоти Stryker, розгорнутих в Європі протягом останніх кількох років.

Як повідомляло видання "Коментарі", ВВС США почнуть отримувати сонячну енергію з космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини