Головна Новини HI-tech технології Велика Британія звинуватила Росію в підготовці масштабних кібератак
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика Британія звинуватила Росію в підготовці масштабних кібератак

Велика Британія впевнена, що російські хакери націлилися на Олімпійські ігри в Токіо

20 жовтня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Велика Британія звинуватила Росію в "цинічній і безглуздій" змові з метою саботувати Олімпійські ігри в Токіо. На думку британців, Росія має намір мстити за те, що її спортсменам заборонили брати участь в змаганнях. Про це повідомляє інформаційний ресурс The Sydney Morning Herald.

Велика Британія звинуватила Росію в підготовці масштабних кібератак

Велика Британія звинуватила Росію в кібератаках

Британські офіційні особи заявили, що росіяни піддали кібератак організаторів, логістичні служби та спонсорів Олімпійських ігор в Токіо і, швидше за все, хотіли зірвати спортивні заходи, викликавши хаос серед офіційних осіб, глядачів і спортсменів.

Звинувачення з Великої Британії виникли в зв'язку з тим, що офіційні особи в Сполучених Штатах пред'являли звинувачення шести співробітникам російської розвідки у втручанні в президентські вибори у Франції в 2017 році, відключенні частини енергосистеми України і проведенні кібератак проти зимових Олімпійських ігор 2018 року в Південній Кореї.

Помічник генерального прокурора Джон Демерс, найбільш високопоставлений чиновник міністерства юстиції США, назвав ці напади "найбільш руйнівною серією комп'ютерних атак, яку коли-небудь приписували одній групі".

"Жодна країна не використовувала свої кіберпотенціали так зловмисно або безвідповідально, як Росія, необгрунтовано завдаючи безпрецедентної шкоди для досягнення невеликих тактичних переваг і задоволення нападів люті", — заявив Демерс.

ГРУ і російський уряд ще не відповіли на звинувачення.

Як повідомляло видання "Коментарі", азербайджанські хакери атакували сервери офіційних структур Вірменії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини