Головна Новини HI-tech технології Вчені створили додаток для вивчення мозку, він працює за принципом Tinder
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили додаток для вивчення мозку, він працює за принципом Tinder

Популярний додаток для знайомств послужив основою для нової технології дослідження мозку

4 листопада 2020, 18:23
Поділіться публікацією:
Дослідники з Кардіфського університету запозичили ідеї з популярних додатків для знайомств, зокрема Tinder, щоб навчити добровольців визначати неякісні знімки мозку. З новим додатком тисячі сканованих зображень дослідження можна аналізувати набагато швидше, що допоможе в ряді досліджень.
Величезний масштаб різних досліджень означає, що вченим доводиться робити десятки тисяч сканувань — і не всі з них хороші. Так само, як ми можемо зробити поганий знімок, якщо наші руки тремтять або палець потрапляє в об'єктив, пацієнти можуть рухатися в скануючому апараті в самий невідповідний момент. Ефект той же — від зображення мало користі. Окремий експерт може працювати кілька годин, щоб переглянути кожне відскановане зображення і вирішити, чи достатньо вона є придатною для використання в дослідженнях.
Тут на допомогу приходить новий додаток, розроблений Кардіфським університетом та Національною академією програмного забезпечення. Використовуючи реальні зображення мозку пацієнтів з хворобою Альцгеймера, додаток навчає добровольцям розпізнавати правильну форму склепіння на відсканованому зображенні.
Додаток називається Neuroswipe і все ще знаходиться в стадії розробки. Поки проєкт доступний тільки у вигляді веб-додатку, але в майбутньому додаток може бути розширений для використання в великомасштабних дослідженнях за участю тисяч пацієнтів.
Як повідомляло видання "Коментарі", білоруські вчені створили біочіп для вивчення мозку.

Вчені створили додаток для вивчення мозку, він працює за принципом Tinder

ФОТО: Free News



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини