Головна Новини HI-tech технології TikTok оштрафували за незаконну передачу даних про дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

TikTok оштрафували за незаконну передачу даних про дітей

Регулятор Південної Кореї оштрафував популярну платформу обміну відеороликами за незаконну передачу особистих даних

15 липня 2020, 13:54
Поділіться публікацією:

Платформа обміну відеороликами TikTok була оштрафована регулятором Південної Кореї за неправильне поводження з даними про дітей. Корейська комісія по зв'язку (KCC), спостерігач за телекомунікаціями країни, заявила, що оштрафувала компанію на 186 мільйонів вон — близько 155 000 доларів — за нездатність захистити особисті дані користувачів. Про це повідомляє ресурс ZDNet.

TikTok оштрафували за незаконну передачу даних про дітей

Штраф еквівалентний 3% річних продажів компанії в Південній Кореї. Саме таке співвідношення штрафних санкцій вказано за подібні порушення відповідно до місцевого законодавства про конфіденційність. Розслідування по даній справі почалося в жовтні минулого року, повідомляє KCC.

Регулятор заявив, що TikTok збирав дані про дітей віком до 14 років без згоди їх батьків або законних опікунів. За даними регулятора, з 31 травня 2017 року по 6 грудня 2019 року було зібрано як мінімум 6 007 даних про дітей. Представник KCC додав, що TikTok не вдалося повідомити користувачів про передачу особистих даних за кордон.

Згідно з дослідженням, TikTok зараз використовує чотири хмарних компанії для зберігання своїх даних — Alibaba Cloud, Fastly, Edgecast і Firebase. Користувальницькі дані Південної Кореї зберігаються на серверах Alibaba Cloud, яка базується в США та Сінгапурі, — повідомляє KCC.

У заяві для регулятора TikTok повідомив, що він передає зберігання даних третім особам тільки за необхідності, але шкодує, що не проінформував про це належним чином. Компанія додала, що це поліпшить спосіб обробки даних в майбутньому.

Як повідомляло видання "Коментарі", TikTok  матиме  власну освітню платформу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини