Головна Новини HI-tech технології Республіка Сан-Марино впроваджує власну електронну валюту
commentss НОВИНИ Всі новини

Республіка Сан-Марино впроваджує власну електронну валюту

Сан-Марино почне використовувати власну електронну валюту для ліквідації наслідків карантину

17 червня 2020, 16:33 comments1229
Поділіться публікацією:

Республіка Сан-Марино, ймовірно, прискорить випуск своєї власної криптовалюти.

Республіка Сан-Марино впроваджує власну електронну валюту

Сан-Марино — це одна з найменших держав у світі, розташована в Італії, між Емілією Романья і Марку з населенням близько 34 тисяч осіб. В даний час вона бореться з посткоронавірусною кризою та заборгованістю в 360 мільйонів доларів. Для врегулювання цього боргу, згідно з повідомленнями Milano Finanza, у міністра фінансів Марко Гатті є план: випустити державні облігації на 500 мільйонів для розміщення на міжнародному ринку. Існує також план B: випустити Titano, віртуальну валюту, депоновану на карту Smac. Це електронна карта, яка широко використовується на території держави.

В рамках цього проекту, Titano буде використовуватися для виплати 30% (максимум) зарплат і пенсій. Titano буде використовуватися тільки для "створення ліквідності", щоб допомогти сім'ям та підприємствам, які залишаються нижче певного порогу. Її можна буде витратити тільки в Сан-Марино, і якщо її тираж стане надмірним, вона буде вилучена з ринку. Titano буде коштувати один євро.

Випуск цієї криптовалюти, або, точніше, електронних грошей, є результатом того, що Сан-Марино не може випускати власну валюту. Titano покликане подолати цю перешкоду. Слід також зазначити, що Titano не виглядає справжньою криптовалютою, оскільки нема згадки про технологію блокчейна. Ця валюта також буде досить централізованою, оскільки саме держава буде визначати, наскільки великими будуть поставки Titano, аж до виведення електронної валюти з ринку, якщо вона досягне суми, що перевищує очікувану.

Як повідомляло видання "Коментарі", невідомий хакер повернув вкрадені криптовалюти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини