Головна Новини HI-tech технології Правозахисники б'ють на сполох: Сінгапур починає сканувати обличчя своїх громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

Правозахисники б'ють на сполох: Сінгапур починає сканувати обличчя своїх громадян

Сінгапур буде використовувати перевірку обличчя у своїй національній схемі ідентифікації

30 вересня 2020, 11:28 comments1839
Поділіться публікацією:

Сінгапур стане першою країною у світі, яка буде використовувати перевірку особи у своїй національній схемі ідентифікації. Біометрична перевірка надасть сінгапурцям безпечний доступ як до приватних, так і до державних послуг. Про це повідомляє BBC.

Правозахисники б'ють на сполох: Сінгапур починає сканувати обличчя своїх громадян

Державне технологічне агентство заявляє, що це буде "фундаментальним" нововведенням для цифрової економіки країни. Нова технологія була випробувана в банку і тепер поширюється по всій країні. Вона не тільки ідентифікує людину, але і гарантує, що вона дійсно присутня. Ендрю Бад, засновник і виконавчий директор британської компанії iProov, яка створила технологію, розповів про головні принципи її роботи.

"Необхідно переконатися, що людина дійсно присутня при аутентифікації, що ніхто не дивиться на фотографію, відео, відтворений запис або діпфейк. Це вперше, коли хмарна перевірка обличчя була використана для захисту особистості людей, що використовують національну схему цифрової ідентифікації"

Технологія буде інтегрована до схеми цифрової ідентифікації країни SingPass і дозволить отримати доступ до державних послуг. Як розпізнавання облич, так і перевірка особи залежать від сканування обличчя об'єкта і зіставлення його із зображенням в наявній базі даних для встановлення його особи.

Ключова відмінність полягає в тому, що для перевірки потрібна явна згода користувача, і користувач отримує щось натомість, наприклад, доступ до свого телефону або банківського додатка для смартфона. Своєю чергою, технологія розпізнавання обличчя може сканувати обличчя всіх на залізничному вокзалі та попереджати владу, якщо розшукуваний злочинець проходить повз камеру. Захисники конфіденційності, однак, стверджують, що згода — це низький поріг при роботі з конфіденційними біометричними даними.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Сінгапурі користувачам Apple Watch будуть платити гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини