Головна Новини HI-tech технології Поліція США почне контролювати злочинність за допомогою "розумних" дверних дзвінків
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція США почне контролювати злочинність за допомогою "розумних" дверних дзвінків

Виробник смарт-дзвінків відмовився бути офіційним партнером в цій схемі

6 листопада 2020, 10:48
Поділіться публікацією:

Поліція Джексона, штат Міссісіпі, просить жителів підключити свої "розумні" дверні дзвінки до центру спостереження в реальному часі, щоб боротися зі злочинністю. Мер міста заявив, що відеопотоки будуть переглянуті тільки в тому випадку, якщо в цьому районі було скоєно злочин.

Поліція США почне контролювати злочинність за допомогою "розумних" дверних дзвінків

ФОТО: KTVE

Amazon, що володіє найбільш продаваним "розумним" дверним дзвінком Ring, заявила, що не була офіційним партнером в цій схемі. Групи по захисту конфіденційності вважають, що це може підірвати громадянські свободи, особливо якщо на відеозаписі будуть показані сусідні будинки.

Місто уклало партнерські відносини з двома технічними фірмами — Pileum і Fusus — щоб поліцейський кримінальний центр міг переглядати відео в реальному часі, записане за допомогою "розумних" дверних дзвінків. Amazon прагне дистанціюватися від цього проекту.

"Це не програма Ring, і Ring не працює з жодною з компаній або містом у зв'язку з цією програмою", — заявив представник Amazon BBC.

Спочатку план розрахований на 45-денну пробну версію, але в разі успіху він може бути продовжений.

"Це позбавить нас від необхідності купувати камеру для кожного місця в місті", — відзначив у бесіді з Associated Press мер Чокве Анта Лумумба.

Раніше в цьому році Amazon призупинила використання свого програмного забезпечення для розпізнавання облич Rekognition правоохоронними органами у відповідь на побоювання з приводу можливих расових упереджень.

Як повідомляло видання "Коментарі", Ring звільнила співробітників за порушення правил конфіденційності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини