Головна Новини HI-tech технології Nokia має намір потіснити Huawei у Великій Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Nokia має намір потіснити Huawei у Великій Британії

Nokia почне постачати обладнання 5G в міру відмови Великої Британії від послуг Huawei

29 вересня 2020, 12:49
Поділіться публікацією:

Компанія Nokia збирається стати основним бенефіціаром блокування Huawei в британських мережах 5G. Про це повідомляє BBC.

Nokia має намір потіснити Huawei у Великій Британії

Фінська телекомунікаційна компанія уклала угоду, щоб стати найбільшим постачальником устаткування для British Telecommunications. Nokia тепер надасть додаткові базові станції та антени, щоб пристрої користувачів могли дзвонити та передавати дані через "мережу радіодоступу 5G" британської компанії. За умовами угоди Nokia замінить Huawei в мережах BT 2G і 4G. Мережа EE вже використовує Nokia для надання послуг 3G.

BT вже використовувала обладнання телекомунікаційної інфраструктури 5G від Nokia в Лондоні, Мідлендсі та деяких сільських районах, але тепер партнерство двох компаній розшириться на інші частини Великої Британії. Зокрема, йдеться про Абердін, Кембридж, Данді, Ексетер, Саутгемптон і Йорк.

У липні уряд Великої Британії оголосив, що всім британським операторам мобільного зв'язку заборонено купувати нове обладнання Huawei 5G після 31 грудня, а також до 2027 року вони повинні видалити весь комплект 5G китайської фірми зі своїх мереж. Рішення, прийняте з міркувань національної безпеки, фактично поклало край міцним відносинам між BT і Huawei, які мали місце ще з 2005 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", Nokia готується представити унікальний смарт-пристрій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини