Головна Новини HI-tech технології NASA вибрало техно-гіганта для створення мережі мобільного зв'язку на Місяці. І це не Apple.
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA вибрало техно-гіганта для створення мережі мобільного зв'язку на Місяці. І це не Apple.

Для розгортання Мережі обрана фірма Nokia

20 жовтня 2020, 16:25
Поділіться публікацією:

NASA вибрало фінську компанію Nokia технічним партнером для створення першої мережі LTE на Місяці. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-реліз Nokia.

NASA вибрало техно-гіганта для створення мережі мобільного зв'язку на Місяці. І це не Apple.

Лабораторія Bell Labs, яка належить компанії, братиме участь в створенні і розгортанні мережі на поверхні супутника Землі до 2022 року. Представники Nokia заявили про те, що мережа дозволить дистанційно керувати місяцеходами, надасть можливості навігації в режимі реального часу і буде використовуватися для передачі відео у високій роздільній здатності.

У компанії заявили, що її технології були спеціально розроблені, щоб "витримати важкі умови запуску і посадки на Місяці, а також працювати в екстремальних космічних умовах". Nokia буде спільно з Intuitive Machines працювати над інтеграцією системи в космічний апарат, який доставить її на Місяць.

Як раніше повідомляли "Коментарі", вперше в історії NASA планує відправити жінку на Місяць.

Космічне агентство NASA заявило, що його план Artemis націлений на досягнення мети висадки людини до 2024 року з прийнятними технічними ризиками, одночасно працюючи над дослідженням Місяця в середині-кінці 2020-х років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини