Головна Новини HI-tech технології Мінцифри анонсувало впровадження електронного підпису для мобільного застосунка Дія
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінцифри анонсувало впровадження електронного підпису для мобільного застосунка Дія

За розрахунками, кількість потенційних користувачів електронного підпису Смарт-Дія сягне близько 8 мільйонів осіб

2 вересня 2020, 17:36
Поділіться публікацією:

Міністерство цифрової трансформації анонсувало впровадження кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія для мобільного застосунка Дія. Про це йдеться на сайті Міністерства.

Мінцифри анонсувало впровадження електронного підпису для мобільного застосунка Дія

Джерело: Дебет - Кредит

Постанову, яка призвана реалізувати даний проект, ухвалив сьогодні, 2 вересня, Кабінет Міністрів України на засіданні уряду.

Експериментальний проект дає можливість віддалено ідентифікувати особу за допомогою мобільного застосунку Дія для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія, тобто, користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн.

Для формування першого кваліфікованого сертифіката необхідні лише дані, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдиній інформаційній системі МВС, а також технологія розпізнавання обличчя FaceID. Протягом півроку ці дані будуть використовуватися для формування короткострокового КЕП у Дії. Після завершення терміну дії електронного підпису, користувач знову проходитиме процедуру ідентифікації за допомогою мобільного застосунку.  Підтверджувати запит на формування короткострокового КЕП у Дії користувачі будуть, знову ж, за допомогою технології розпізнавання обличчя.  

За розрахунками, кількість потенційних користувачів електронного підпису Смарт-Дія сягне близько 8 000 000 осіб. Це ті, хто є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-картки й користуються смартфонами з NFC-модулем. За технічну та технологічну реалізацію експерименту відповідатиме державне підприємство “ДІЯ”.

Також підкреслюється, що Проєкт реалізується у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ та Державною міграційною службою України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Верховна Рада підтримала законопроекти, які покликані створити в Україні умови для виробництва електромобілів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини