Головна Новини HI-tech технології Microsoft розповіла про голографічні накопичувачі нового покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft розповіла про голографічні накопичувачі нового покоління

Microsoft Research представила проект HSD по створенню нового голографічного запам'ятовуючого пристрою

24 вересня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Microsoft Research анонсувала проект HSD, докладно описуючи свою роботу над новим голографічним запам'ятовуючим пристроєм (HSD), створеним для даних хмарного масштабу, який може стати наступником сьогоднішніх флеш-накопичувачів NAND і обертових жорстких дисків. Про це повідомляє видання ZDNet.

Microsoft розповіла про голографічні накопичувачі нового покоління

Проект HSD, результат співпраці Microsoft Research Cambridge і Microsoft Azure, спрямований на використання комерціалізації камер смартфонів з високою роздільною здатністю для переосмислення голографічної пам'яті, про яку вперше задумалися в 1960-х роках, після винаходу лазера. Марк Руссинович, технічний директор Azure, анонсував Project HSD на конференції Microsoft Ignite 2020 на цьому тижні.

"У Project HSD ми вивчаємо можливість використання голографічної пам'яті в перезаписуваних електрооптичних матеріалах для теплого зберігання даних, щоб побачити, чи має сенс ця технологія в епоху хмарних обчислень"

Microsoft Research заявляє, що вона досягла в 1,8 рази більшої щільності, ніж сучасні технології для об'ємної голографічної пам'яті, і націлена на подальше збільшення щільності і швидкості доступу. Команда зазначає, що флеш-сховище забезпечує високу швидкість доступу, але є відносно дорогим, в результаті чого дані багатьох хмарних додатків зберігаються і доступні з більш дешевих, але більш повільних жорстких дисків. Завдання групи — знайти спосіб досягти високих швидкостей доступу в декількох зонах.

Як повідомляло видання "Коментарі", Microsoft повідомляє про масштабні хакерські атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини