Головна Новини HI-tech технології Маск представив роботу чіпа Neuralink, який підключається до мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск представив роботу чіпа Neuralink, який підключається до мозку

Neuralink імплантувала чіпи в мозок трьох свиней

29 серпня 2020, 09:32 comments2942
Поділіться публікацією:

Нейробіологічний стартап підприємця-мільярдера Ілона Маска Neuralink в п'ятницю представив свиню на ім'я Гертруда, у якій в мозку протягом двох місяців був комп'ютерний чіп розміром з монету, який повинен стати першим кроком на шляху лікування хвороб у людей за допомогою аналогічного імплантату. Про це повідомляє Reuters .

Маск представив роботу чіпа Neuralink, який підключається до мозку

Чіп Link 0.9 Neuralink. Фото: скріншот з відео презентації

Співзасновник Tesla і генеральний директор SpaceX Маск в 2016 році заснував компанію Neuralink, що базується в районі затоки Сан-Франциско. Neuralink працює над тим, щоб впровадити в мозок бездротові інтерфейси, щоб допомогти вилікувати неврологічні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера, деменція і травми спинного мозку, і в кінцевому підсумку об'єднати людство зі штучним інтелектом.

"Імплантуються пристроїв дійсно може вирішити ці проблеми", — сказав Маск в п'ятницю під час онлайн-презентації, згадавши такі захворювання, як втрата пам'яті, втрата слуху, депресія і безсоння.

Маск не надав графік проведення цих процедур, мабуть, відступивши від більш ранніх заяв про те, що випробування на людях почнуться до кінця цього року. Перші клінічні випробування Neuralink з невеликою кількістю пацієнтів-людей будуть спрямовані на лікування паралічу або параплегії, сказав головний хірург компанії Метью Макдугалл.

Нейробіологи, не пов'язані з компанією, заявили, що презентація показала, що Neuralink домігся великих успіхів, але попередили, що необхідні більш тривалі дослідження.

Ілон Маск розповів, що у компанії було три свині з двома імплантатами кожна, а також показав свиню, яка раніше мала імплантат. Вони були здорові, щасливі і не відрізняються від звичайної свині, зазначив препрініматель. Маск сказав, що компанія передбачила рух кінцівок свині під час бігу на біговій доріжці з високою точністю, використовуючи дані імплантатів.

Маск описав чіп Neuralink, який має приблизно 23 міліметра в діаметрі, як "Фітбіт в вашому черепі з крихітними проводами".

Ілон Маск також зазначив, що головною метою заходу була презентація чіпа заради залучення фахівців для подальшої роботи над проектом. Neuralink отримала 158 млн дол. Фінансування, 100 млн дол. З яких вклав сам Маск, і зараз над проектом працює близько 100 чоловік.

Раніше "Коментарі" писали, що стан засновника і генерального директора компанії Amazon Джеффа Безоса кілька днів тому перевищило ще недавно незбагненну суму в 200 млрд дол . Підприємець і винахідник Ілон Маск також рекордно наростив свої статки, яке перевищило позначку в 100 млрд дол . Ілон Маск тепер є частиною елітного клубу , що складається всього з чотирьох осіб з двенадцатізначний капіталом. Співзасновник Facebook Inc. Марк Цукерберг, третій за багатством людина в світі, приєднався до Джефа Безос і Біллу Гейтсу в списку володарів 12-значного стану на початку цього місяця. Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, їх загальний стан знаходиться на рівні 540 млрд дол.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини