Головна Новини HI-tech технології Магазин додатків Google Play позбувся антикитайської програми
commentss НОВИНИ Всі новини

Магазин додатків Google Play позбувся антикитайської програми

Google прибрав програму, яка усувала додатки китайського походження

4 червня 2020, 10:10 comments1236
Поділіться публікацією:

Компанія Google відключила сервіс Android, який дозволяв людям видаляти додатки, зроблені в Китаї. Протягом перших десяти днів після запуску програма "Видалення додатків з Китаю" була завантажена більше мільйона разів. Вона виявилася особливо популярною в Індії, де напруженість у відносинах з Китаєм є високою через спірний кордон в Гімалаях.

Магазин додатків Google Play позбувся антикитайської програми

Програмне забезпечення було розроблено індійською фірмою One Touch AppLabs. На своєму веб-сайті фірма повідомила: "Дорогі друзі, Google видалив програму "Видалити додатки з Китаю" з магазину Google Play. Дякуємо за вашу підтримку в останні два тижні".

У програмі виділено популярний соціальний медіа-сайт TikTok, що належить пекінській компанії Bytedance. Також було виділено додаток для відеоконференцій Zoom, заснований в Каліфорнії, але створений підприємцем з Китаю. Однак праграмма не змогла виявити додатки, попередньо встановлені на смартфонах китайського виробництва.

Серед інших програм, які виділила програма, були: ShareIt, який дозволяє людям передавати файли, включаючи фотографії, відео і музику; CamScanner, який дозволяє користувачам використовувати свої телефони для сканування зображень і перетворювати їх в документи PDF; UC browser, китайський веб-браузер, що належить Alibaba.

Критики заявили, що цей сервіс розпалює антикитайські настрої, які вже посилювалися після появи Covid-19 у місті Ухань. Розробники Beluga Whale, інтернет-спільноти китайських виробників додатків, закликали інших повідомити про додаток в Google, назвавши його "формою порушення ринку". Після цього антикитайський додаток було видалено з Google Play.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Google вимагають заплатити величезну суму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини