Головна Новини HI-tech технології Корабель із штучним інтелектом повторить маршрут знаменитого фрегата XVII століття
commentss НОВИНИ Всі новини

Корабель із штучним інтелектом повторить маршрут знаменитого фрегата XVII століття

На своєму шляху Mayflower буде збирати дані про океан і морське життя

17 вересня 2020, 10:44
Поділіться публікацією:

Корабель без екіпажу, який повинен відтворити атлантичний перехід фрегата Mayflower, що відбувся 400 років тому, відплив з гавані Плімута. Автономне судно з такою ж назвою буде збирати дані про океан і морське життя, включаючи відбір проб пластика. Про це повідомляє BBC.

Корабель із штучним інтелектом повторить маршрут знаменитого фрегата XVII століття

ФОТО: Yahoo News

Керований роботом, оснащеним штучним інтелектом, розробленим IBM, корабель пережив шість місяців ходових випробувань до свого двотижневого переходу через Атлантичний океан.

Оригінальний Mayflower, трищоглове дерев'яне судно довжиною 30 м з парусиновими вітрилами та максимальною швидкістю 3 вузли (6 км / год), перевозило 102 пасажири й команду з 30 осіб від Плімута до Кейп-Код, нинішній штат Массачусетс. Подорож 1620 року зайняла понад два місяці.

Версія 2020 року, створена   некомерційною організацією ProMare, зроблена з алюмінієвого композиту і являє собою тримаран, що працює від сонячних батарей, з резервним дизельним генератором і максимальною швидкістю 10 вузлів. Замість пасажирів і екіпажу він оснащений новітніми технологіями, в тому числі лідаром, радаром, камерами та антенами глобальної системи позиціювання (GPS).

Для всіх, хто хоче відстежувати його просування, веб-сайт MAS400 показує поточне місце розташування і статус корабля, перебіг його подорожі та зразки з його дослідницьких капсул.

Як повідомляло видання "Коментарі", шведи спустять на воду корабель з металевими вітрилами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини