Головна Новини HI-tech технології Компанія Microsoft створила нову технологію для боротьби з фейками
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Microsoft створила нову технологію для боротьби з фейками

Microsoft розповіла, як боротиметься зі шкідливим контентом Deepfake

2 вересня 2020, 16:18
Поділіться публікацією:

Microsoft оголосила про кілька заходів, які вона вживає для боротьби з діпфейк-контентом. Компанія анонсувала дві технології для боротьби з діпфейками, Microsoft Video Authenticator і програму читання, яку можна включити в розширення браузера для перевірки справжності контенту. Deepfake-контент, включаючи аудіо- та відеофайли, стає все більш небезпечним, оскільки він тепер набагато реалістичніший і переконливіший. Про це повідомляє видання Windows Central.

Компанія Microsoft створила нову технологію для боротьби з фейками

Контент Deepfake — це керований контент, який створює враження, ніби людина сказала чи зробила щось, чого вона насправді не робила або не говорила. Його можна використовувати для управління відео або аудіо, а оскільки він використовує штучний інтелект, з часом він стає все якіснішим. Хоча є нешкідливі способи використання діпфейків, наприклад, серія Collider, в якій підроблений Джордж Лукас реагує на новий контент "Зоряних воєн", вони частіше використовуються в небезпечних цілях.

У міру наближення виборів в США діпфейки стануть більш небезпечними та поширеними. Для боротьби з ними Microsoft анонсувала кілька нових технологій і інструментів, які допомагають людям розпізнавати діпфейки. Microsoft пояснює, що з часом стане важче виявляти діпфейки, але ця технологія може бути корисна при виявленні фальшивого контенту.

Новий Microsoft Video Authenticator може допомогти ідентифікувати контент Deepfake. Він аналізує фото або відео і дає процентну ймовірність того, що контент є підробленим. Ці відсотки можуть оновлюватися в режимі реального часу, тому користувач може бачити, коли відео можуть бути змінені. Ця технологія працює, виявляючи межу змішування глибокого фейку і ледве помітного загасання або елементів відтінків сірого. Вони часто непомітні для людського ока, але можуть бути виявлені за допомогою технологій.

Як повідомляло видання "Коментарі", Microsoft допоможе уряду в боротьбі зі стихійними лихами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини