Головна Новини HI-tech технології Компанія Apple виграла суд проти Європейського союзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Apple виграла суд проти Європейського союзу

Ірландія програла судове засідання Apple за спірний податковий рахунок

16 липня 2020, 16:12
Поділіться публікацією:

Технологічний гігант Apple виграв судовий розгляд проти ЄС за податковий рахунок у розмірі 13 млрд євро. Комісія Європейського союзу не надала достатніх доказів, що підтверджують рішення 2016 року про те, що компанії Apple в Ірландії були надані несправедливі податкові пільги, заявив суд. Про це повідомляє інформаційний ресурс MarketWatch.

Компанія Apple виграла суд проти Європейського союзу

Генеральний суд Європейського союзу, один з вищих судів Європи, скасував постанову про податковий рахунок для Apple і зобов'язав Ірландію повернути гроші. Суд заявив, що Ірландія повинна буде повернути Apple податки, що покривають 2003-2014 роки в розмірі 13 мільярдів євро плюс відсотки.

Apple привітала рішення суду. "Ми дякуємо Генеральному суду за його час і розгляд фактів. Ми раді, що він анулював справу Комісії. Ми пишаємося тим, що є найбільшим платником податків у світі, оскільки знаємо, яку важливу роль податкові платежі відіграють у суспільстві. За останнє десятиліття Apple заплатила понад 100 мільярдів доларів прибуткових податків по всьому світу і ще десятки мільярдів інших податків", — заявив представник компанії.

Європейська комісія може оскаржити це рішення в Європейському суді, і виконавчий віцепрезидент Маргрет Вестагер заявила, що на цей момент рішення щодо подальших дій обговорюються.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple змушена заплатити великий штраф.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини