Головна Новини HI-tech технології Коло розширюється: Італія відмовилася від послуг Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Коло розширюється: Італія відмовилася від послуг Huawei

Італійському підрозділу Fastweb заборонили мати справу з Huawei

24 жовтня 2020, 20:34
Поділіться публікацією:

Італія завадила телекомунікаційній групі Fastweb підписати угоду з Huawei щодо поставки обладнання для її базової мережі 5G, заявили три джерела, близькі до цього питання. Це явна ознака того, що Рим займає жорстку позицію щодо китайської компанії. Про це повідомляє Reuters.

Коло розширюється: Італія відмовилася від послуг Huawei

Італія приєдналася до санкцій проти Huawei

Рішення, прийняте на засіданні кабінету міністрів, знаменує собою перший випадок, коли Італія наклала вето на угоду з постачання базових мереж 5G з Huawei. Під час свого візиту до Італії у вересні держсекретар США Майк Помпео назвав китайські технології мобільного зв'язку загрозою національній безпеці Італії.

Huawei категорично відкидає звинувачення, і її італійський підрозділ заявив, що готовий піддатися будь-якый перевірці, щоб показати, що його технологія є безпечною.

Однак на засіданні в четвер уряд використовував свої спеціальні повноваження щодо перевірки, щоб заблокувати Fastweb, італійський підрозділ компанії Swisscom, від укладення угоди про постачання з Huawei в найбільш вразливій частини її мобільної мережі п'ятого покоління.

Джерела повідомили, що Fastweb вибрала Huawei в якості єдиного постачальника для своєї базової мережі 5G. Huawei і Fastweb відмовилися від коментарів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Швеція прийняла рішення видворити Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини