Головна Новини HI-tech технології Колишній керівник служби безпеки Uber намагався приховати хакерську атаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній керівник служби безпеки Uber намагався приховати хакерську атаку

Джозеф Салліван уклав таємну угоду з хакерами, заплативши їм 100 тисяч доларів

22 серпня 2020, 08:23 comments1141
Поділіться публікацією:

Колишньому начальнику служби безпеки Uber Джозефу Салливану пред'явили обвинувачення в перешкоджанні здійсненню правосуддя в США. 52-річний чоловік звинувачується в спробі приховати витік даних в 2016 році, який розкрилв особисті дані 57 мільйонів водіїв і пасажирів Uber. Про це повідомляє BBC.

Колишній керівник служби безпеки Uber намагався приховати хакерську атаку

Раніше компанія зізналася, що заплатила групі хакерів викуп у розмірі 100 тисяч доларів за видалення вкрадених даних. Салліван був звільнений в 2017 році, коли було виявлено витік даних.

У звинуваченнях, висунутих Міністерством юстиції США, говориться, що Салліван зробив "свідомі кроки", щоб перешкодити Федеральній торговій комісії (FTC) дізнатися про злом. Його звинувачують в тому, що він схвалив виплату хакерам 100 000 доларів, яка була проведена в біткойнах.

Платіж був замаскований під нагороду "bug bounty", яка використовувалася для виплати дослідникам кібербезпеки, які розкривають уразливості, щоб їх можна було виправити. У звинуваченні стверджується, що Салліван попросив хакерів підписати угоди про нерозголошення, неправдиво заявивши, що вони не вкрали ніяких даних Uber.

В даний час Салліван працює головним спеціалістом з інформаційної безпеки в компанії Cloudflare, що займається кібербезпекою. Виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі розкрив витік даних в 2017 році. В кінцевому підсумку компанія заплатила 148 мільйонів доларів для врегулювання судових позовів всіх 50 штатів США і Вашингтона.

Як повідомляло видання "Коментарі", інженер Apple розповів про таємну співпрацю компанії з урядом США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини