Головна Новини HI-tech технології Кіберцентр НАТО розповів, як боротися з шкідливими програмами
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіберцентр НАТО розповів, як боротися з шкідливими програмами

Довідник «Malware Reverse Engineering Handbook» розповідає про методи аналізу файлів шкідливого ПЗ

30 липня 2020, 14:09
Поділіться публікацією:

Кіберцентр НАТО в Таллінні (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence, NATO CCDCOE) випустив новий довідник найбільш популярних технік, що використовуються дослідниками безпеки для вивчення шкідливого ПО. Про це повідомляє видання Internet Ua.

Кіберцентр НАТО розповів, як боротися з шкідливими програмами

У "Malware Reverse Engineering Handbook" коротко розповідається про методи аналізу виконуваних файлів шкідливого ПО, атакувального Windows-ПК. У довіднику представлені техніки, що найчастіше використовуються фахівцями для вивчення шкідливих програм, зокрема, налаштування LAB-середовища (набору фізичних і віртуальних машин для тестування додатків), аналіз мережі, поведінковий аналіз, а також статичний і динамічний аналіз коду.

Читач дізнається, що таке дизасемблер, інструменти для налагодження, пісочниці, інструменти для моніторингу системи та мережі, а також познайомиться з інструментами для реагування на інциденти та спільної роботи. Більш "просунуті" методи аналізу шкідливого ПО в довіднику не представлені, оскільки його можна розглядати як перші кроки в дослідженні і боротьбі з загрозами.

NATO CCDCOE – підрозділ НАТО зі штаб-квартирою в Таллінні (Естонія), що займається проблемами кібербезпеки країн Альянсу. Має статус військової організації та є одним з ключових елементів системи НАТО щодо розвитку можливостей у сфері кібероборони.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини