Головна Новини HI-tech технології Ізраїльтяни перетворили військовий безпілотник на аеротаксі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльтяни перетворили військовий безпілотник на аеротаксі

Нове аеротаксі приводиться в дію за допомогою водню

16 червня 2020, 01:15 comments1293
Поділіться публікацією:

Ізраїльська авіаційна компанія Urban Aeronautics уклала партнерську угоду з HyPoint для розробки водневої версії свого CityHawk eVTOL. Партнерство дозволяє Urban Aeronautics використовувати унікальну конструкцію водневого паливного елемента Hyundai з турбонаддувом для заміни існуючої трансмісії, в якій використовується паливо для реактивних двигунів. Новий дизайн CityHawk матиме очевидні переваги; легкий, беземісіонний, надійний і потужний паливний елемент HyPoint ідеально підходить для використання в авіаційному секторі, який все більше віддає перевагу екологічно чистій конструкції літаків.

Ізраїльтяни перетворили військовий безпілотник на аеротаксі

CityHawk, комерційна версія Cormorant, має помірну схожість з футуристичним автомобілем, не маючи крил або гребних гвинтів, які можна було б побачити на рамі типового літака eVTOL. Офіційно позначений як "химерної" міської аеронавтики, VTOL здійснює політ з допомогою непомітних підйомних гвинтів, встановлених спереду і ззаду, і здатний вміщати шість осіб з автономним пілотуванням.

Нинішній дизайн CityHawk (і Cormorant) вимагає використання декількох турбінних двигунів, вимоги до потужності яких значно перевищують можливості будь-якого силового агрегату на основі літієвих батарей. Це було головною причиною, по якій Urban Aeronautics вступила в партнерство з HyPoint. Трансмісія на водневих паливних елементах володіє здатністю працювати з турбінними двигунами, а також являє собою набагато більш екологічну альтернативу реактивного палива.

За словами Рафі Йоєли, генерального директора Urban Aeronautics, "ми розраховуємо на співпрацю з HyPoint по інтеграції систем водневих паливних елементів наступного покоління для транспорту eVTOL і ринку міської повітряної рухливості... Потужний, на 100% екологічно чисте паливо, водень — це ключ до майбутнього літаків eVTOL".

Як повідомляло видання "Коментарі", в Європі вперше сертифікували повністю електричний літак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини