Головна Новини HI-tech технології Хакери атакували велику фондову біржу
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери атакували велику фондову біржу

Фондова біржа Нової Зеландії на два дні припинила активну діяльність

27 серпня 2020, 11:19
Поділіться публікацією:
Фондова біржа Нової Зеландії була недієздатною два дні поспіль через кібератаки. NZX заявила, що її система була повністю виведена з ладу у вівторок в результаті DDoS-атаки, яка координувалася з-за кордону. Про це повідомляє BBC.
Біржа заявила, що атака "вплинула на підключення до мережі NZX". Вона вирішила зупинити торгівлю на наявних ринках незадовго до 16:00 за місцевим часом. Торгівля вдруге зупинилася ненадовго в середу, але відновилася до кінця дня.
DDoS-атака — це відносно простий тип кібератаки, при якій великий масив комп'ютерів намагається одночасно підключитися до онлайн-сервісу, що перевищує його можливості. Хакери часто використовують пристрої, заражені шкідливим ПЗ, власники яких не знають, що вони є частиною атаки.
Така атака може спровокувати проблеми з веденням бізнесу у справжніх підприємців. Але це не означає, що був отриманий доступ до будь-якої фінансової або особистої інформації.
NZX заявила, що атака була здійснена "з офшору через постачальника послуг". Друга атака призвела до зупинки торгів на більшу частину робочого дня — з 11:24 до 15:00 за місцевим часом, повідомила біржа. Але, попри перерву, до моменту закриття торгів біржа росла, майже досягши історичного максимуму.
Новозеландська організація з кібербезпеки CertNZ в листопаді минулого року повідомила, що фінансові компанії часто отримують електронні листи з погрозами DDoS-атак, якщо не буде виплачений викуп. У листах стверджувалося, що їх адресантом є  відома російська хакерська група Fancy Bear. Але CertNZ  в той час сказала, що погроза ніколи не здійснювалася, за винятком 30-хвилинної атаки як тактики залякування.
Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.

Хакери атакували велику фондову біржу



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини