Головна Новини HI-tech технології Facebook і Google будуть змушені платити за контент
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook і Google будуть змушені платити за контент

ЗМІ отримають можливість домовлятися з техногігантами про компенсацію за використання їх контенту

1 серпня 2020, 13:29 comments1344
Поділіться публікацією:

Австралія намагається ввести нові правила, згідно з якими Facebook і Google будуть платити засобам масової інформації за використання їх новинного контенту. Про це повідомляє видання CNN Business.

Facebook і Google будуть змушені платити за контент

У п'ятницю регулятори випустили законопроект, який дозволить австралійським видавцям новин домовитися про компенсацію з двома технічними компаніями за те, що вони діляться або демонструють матеріали ЗМІ. Цей процес передбачає участь незалежного арбітра, який розглядає пропозиції обох сторін і вирішує питання протягом 45 робочих днів.

Даний закон буде проходити етап громадських консультацій, після чого буде доопрацьований та винесений на розгляд австралійського парламенту, де законодавці проголосують щодо його прийняття.

Підсумки цієї події, ймовірно, будуть уважно відслідковуватися по всьому світу. Австралійський скарбник Джош Фріденберг визнав міжнародне значення проекту на прес-конференції в п'ятницю, назвавши його знаковим кроком, який "приверне увагу багатьох регулюючих органів і багатьох урядів по всьому світу".

Фріденберг заявив, що крок Австралії "попереду світу", хоча інші країни вже приймали відповідні закони, щоб змусити інтернет-гігантів платити видавцям, хоча і з обмеженим ефектом. На даний момент, Google і Facebook є єдиними технологічними компаніями, які будуть підкорятися новому регулюванню. Але інші платформи можуть бути додані в майбутньому, згідно з інформацією ACCC.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook подає в суд на антимонопольний регулятор ЄС за надмірні запити даних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини