Головна Новини HI-tech технології Європейський Союз стурбований посиленням впливу Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський Союз стурбований посиленням впливу Google

Поглинання виробника смарт-годинників посилить контроль Google за особистими даними користувачів

3 липня 2020, 10:46 comments1120
Поділіться публікацією:

Європейський Союз задається питанням, чи не вплине запропоноване Google поглинання компанії Fitbit на конкуренцію, і чи не надасть техногіганту доступ до занадто великої кількості особистих даних. Про це повідомляє BBC.

Європейський Союз стурбований посиленням впливу Google

Fitbit виробляє годинники для фітнесу, які відстежують частоту серцевих скорочень і рівень активності користувача. Google заявив, що не  використовуватиме дані Fitbit для таргетування реклами і буде "прозорим" відносно зібраних даних. Ця угода допоможе Google розширити свій бізнес носимих пристроїв і запропонувати  "розумні" годинники під власним брендом, щоб конкурувати з Apple Watch.

Але дехто стурбований тим, що у Google вже є особиста інформація про багатьох людей, які використовують її продукти. Союз, в який входить 20 груп споживачів і захисників конфіденційності, закликав заблокувати поглинання Fitbit компанією Google. В рамках своїх дій проти поглинання компанія Privacy International заявила: "Ми не думаємо, що будь-якій компанії слід дозволяти накопичувати настільки багато особистої інформації про користувачів".

Регулятори ЄС до 20 липня вирішать, чи дозволити операцію, чи  почати розслідування. Вони розіслали докладні анкети кільком конкурентам Google і Fitbit, запитуючи, чи поставить їх це поглинання в невигідне становище. Антимонопольний орган Австралії також заявив, що  має побоювання з приводу угоди, і  винесе відповідне рішення у серпні.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google придбала відомого виробника смарт-окулярів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини