Головна Новини HI-tech технології Європейський Союз працює над Законом про цифрові послуги
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський Союз працює над Законом про цифрові послуги

Техногігантів змусять ділитися інформацією з більш дрібними конкурентами

30 вересня 2020, 17:09
Поділіться публікацією:

Європейський Союз готується змусити великі технологічні компанії ділитися своїми величезними масивами даних про клієнтів з більш дрібними конкурентами, згідно раннього проекту свого положення Закону про цифрові послуги. Про це повідомляє видання Financial Times.

Європейський Союз працює над Законом про цифрові послуги

На думку європейських парламентаріїв, такі компанії, як Amazon чи Google не повинні використовувати дані, зібрані на своїх платформах для власної комерційної діяльності, якщо тільки вони не зроблять їх доступними для бізнес-користувачів, які ведуть ту ж комерційну діяльність.

Закон про цифрові послуги, який очікується до кінця цього року, стане першим серйозним переглядом підходу ЄС до регулювання Інтернету за два останніх десятиліття. Брюссель сподівається встановити світові стандарти для цифрової економіки і скористатися стійкими перевагами високих технологій.

Раніше в цьому місяці Тьєррі Бретон, французький комісар з внутрішнього ринку, повідомив Financial Times, що ЄС готує чорний список моделей поведінки, які так звані привратні платформи будуть змушені виключити зі своєї ділової практики. У лютому Маргрет Вестагер, виконавчий віце-президент, відповідальна за регулювання високих технологій, попередила, що домінуючі гравці будуть змушені відкрити свої дані для більш дрібних конкурентів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Європейський Союз суттєво продовжив режим кіберсанкцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини